HOME 1    suomi    HOME 2


Luonnollisesti toimiva - peruna leivässä


Haluamme myös kerätä terveyspisteitä. Functional Food lupaa meille paljon. Tieteellisestä näkökulmasta ravinteiden rikastaminen elintarvikkeissa ei kuitenkaan ole kiistatonta. Voimme kerätä terveyspisteitä

- tuotteilla, joissa on runsaasti arvokkaita ravintoaineita, kuten viljalla ja perunalla. Esimerkiksi korkealaatuisesta luomuviljasta leivotulla ja luomuperunalla "rikastetulla" leivällä peruna kokee renessanssia.

Se oli aikoinaan köyhien ihmisten ateria, joka suojasi väestöä nälänhädältä. Sitten perunan kulutus väheni, koska "ajat paranivat". Sillä välin niitä vedetään takaisin. Tuskin mikään muu ruoka-aine tuo lautaselle yhtä tasapainoisen yhdistelmän ravintoaineita kuin peruna. sulava tärkkelys, korkealaatuinen proteiini, monet kivennäisaineet ja vitamiinit määrittävät sen arvon.

Perunaleivässä yhdistyvät maan mukuloiden voima ja tuulessa kasvaneiden siementen energia. Lisäksi on elävää raikasta lähdevettä, merien suolaa ja hapantaikinan tai hiivan käyttövoimaa. Leipureiden taito on löytää tasapaino kaiken välillä - ja jatkaa kokeiluja lisäaineilla, kuten sipulilla tai pähkinöillä. Näin he luovat "uusia leipiä", joissa on luonnollisia, "luonnon puutarhasta" otettuja toiminnallisia ainesosia.

Clues
Kakkutaikinaa voi venyttää myös keitetyillä ja murskatuilla perunoilla. Se voi löytää reseptejä perinteisistä keittokirjoista.

Usein valmistetaan perunapannukakkuja ja perunaklönttejä raaoista, raastetuista perunoista. Kuivan perunataikinan saamiseksi suosittelemme "hankaamista" sähköisessä mehupuristimessa.

Kirjoittaja: J: Brigitte Neumann

Impressum     Tietosuoja     Bilder:  www.pixabay.com