HOME 1    suomi    HOME 2


Orientoituminen ruokaviidakossa


Amerikkalaiset markkinointistrategit väittävät, että se kutsuu tulevaisuuden ruokaa "nutraceuticaliksi". Nämä tulevat olemaan tuotteita, joihin he lisäävät kaikenlaisia ravintoaineita sairauksia vastaan. Orientoitumisen pitäisi silloin olla paljon helpompaa: Yritys valitsee laajasta tuote- ja palvelutarjonnasta ne ovat päivittäneet mitä laboratorioteknologian osalta terveyden säilyttämiseksi.

Edelläkävijöitä ovat esimerkiksi jo pitkään tunnetut ravintoaineilla rikastetut sokeripohjaiset murot, joita kutsutaan maissihiutaleiksi. Ne ovat jo asettaneet uusia standardeja. Käytämme yli kaksi kertaa enemmän rahaa kaurahiutaleisiin, jotka sisältävät runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita.

Hyvinvointi- ja elämäntapakulttuurin aikakaudella terveys- ja kuntoiluperusteluihin suuntautuminen on tulossa tärkeäksi - myös ruoan valinnassa.

Terveellinen ruoka ei vaadi keinotekoista rikastamista. Myös maku mittaa laatua. Asiantuntijat toteavat kuitenkin, että yhä useammat lapset ja nuoret eivät enää tiedä, miltä luonnolliset elintarvikkeet näyttävät ja miltä tuore porkkana maistuu. Jos tämä orientaatio katoaa, juuret, jotka ovat mahdollistaneet terveellisten ruokailutottumusten kasvun ikimuistoisista ajoista lähtien, surkastuvat. Sitä kutsutaan ravitsevan ruoan tunnistamiseksi kaikilla aisteilla.

Vanhojen orientaatiostandardien menettämisen myötä olemme hyvää vauhtia matkalla "koekaniineiksi" funktionaalisten taidekokkien laboratoriokeittiöihin. Kukaan ei myöskään pystyisi hoitamaan ja säilyttämään niitä.

Yhteenveto siitä, mikä on tärkeää:


Se yhdistää ruokailutottumukset ensimmäisinä elinvuosina...

Anna terveelle ruokahalulle mahdollisuus ja hemmottele sitä luonnollisilla elintarvikkeilla.

Funktionaalinen ruoka - se voisi olla omena tai peruna. Ainoa haittapuoli on, että niissä on runsaasti ravintoaineita ilman, että niitä tarvitsee rikastaa.

Kirjoittaja: J: Brigitte Neumann

Impressum     Tietosuoja     Bilder:  www.pixabay.com