HOME 1    suomi    HOME 2


Leipää pussista


Sointuvat nimet puhuvat puolestaan: Sovital, Jogging, Max-und-Moritz, Kraftkorn, Kornknacker tai Wurzelbrot eivät ole monen leipurin sattumalta keksimiä luomuksia, vaan ne ovat suurten myllyjen ja leipomoiden toimittajien toimittamia valmiita leipäsekoituksia. Pakkaukseen kuuluu värikäs esite, jossa korostetaan kyseisen leivän erityisiä etuja.

Mukana on jopa etikettejä, jotka voidaan kiinnittää valmiiseen leipään ilmaiseksi. Vain oma leipomo valmistajana ja parasta ennen -päiväys on lisättävä.

Näiden sekoitusten ansiosta yksittäinen leipuri voi tarjota mahdollisimman laajan leipävalikoiman mahdollisimman pienellä vaivalla. Tarjolla on myös hyväksi havaittuja lajikkeita, kuten pussista mittatilaustyönä valmistettu patonki. "Vehnäjauho, kuivattu hapantaikina, jodioitu merisuola (kaliumjodaatti), papujauho, emulgointiaineet: E 322 (lesitiini), E 471 (rasvahappojen mono- ja diglyseridit), ohramallasjauho, jauhojen käsittelyaine: askorbiinihappo" lukee pussissa. Lisäksi pakkauksessa on erilaisia teknisiä apuaineita, kuten juoksettumis- ja homeenestoaineita.

Leivonnan taito säilyy monissa leipomoissa matkan varrella. Koulutettu apina osaa myös avata pussin, kallistaa sisällön ja ennalta määrätyn määrän vettä ammeeseen ja painaa nappia, jotta jättimäiset taikinakoukut liikkuvat. Siksi sisäpiiriläiset puhuvat simpanssien leipomisesta vihaisesti.

Pussin sisällä on kaikkea, mikä lupaa terveyshyötyjä - kalasta rypäleiden siemenöljyihin valtimonkovettumatautiin ja kaikenlaisiin viljoihin ja kuituihin, jotka edistävät hallittua ruoansulatusta. Se voi hävittää esimerkiksi soijankuoret, jotka ovat itse asiassa margariinin valmistuksen jätetuotetta, pussin leipäsekoituksen mukana ihmisen suoliston kautta.

Kirjoittaja: J: Brigitte Neumann

Impressum     Tietosuoja     Bilder:  www.pixabay.com