HOME 1    suomi    HOME 2


Urheilijat tarvitsevat hyvää ruokaa


Urheilussa on kyse oman kehon löytämisestä, haastamisesta ja edistämisestä. Ne, jotka syövät hyvin, harjoittelevat enemmän. Luomuruoka tarjoaa tähän ihanteelliset edellytykset. Aamulla metsän reunalla. Linnut laulavat. Uuden päivän ensimmäiset auringonsäteet sekoittuvat yön viileyteen. Tau makaa niityillä ja pelloilla.

Ne, jotka ovat jo liikkeellä, kokevat ihanteellisen ajan kävelylle, kävelylle, juoksulle tai pyöräilylle luonnossa ja huomaavat, miten fyysinen kunto paranee säännöllisen harjoittelun myötä. Vapaa-ajan urheilussa, toisin kuin huippu-urheilussa, kilpailu muita vastaan ei ole kiinnostuksen kohteena, vaan monille se on myös osa nopeammaksi ja paremmaksi tulemista.

Luonnollinen ja hyvä ruokavalio tarjoaa kaikki ravintoaineet, joita keho tarvitsee saavuttaakseen täyden suorituskykynsä. Esimerkiksi runsas sämpylä aamiaiseksi hedelmäisellä hillolla ja herkullisella tuorejuustolla tai täytettynä runsaalla kinkulla tai juustolla, tai kaurahiutaleista, rapeista pähkinöistä, tuoreesta maidosta, jogurtista ja herkullisista hedelmistä valmistettu muro sisältää tasapainoisen sekoituksen ravintoaineita, joita tarvitsemme tähän. Kaikista tuhon ennusteista huolimatta tuoreet elintarvikkeemme tarjoavat meille edelleen mineraaleja, vitamiineja ja proteiineja, joita tarvitsemme fyysiseen ja henkiseen työhömme. Suorituskykyä lisäävillä keinotekoisilla vitamiineilla, kivennäisaineilla tai proteiineilla ja muilla, joskus kyseenalaisilla valmisteilla ei saavuteta menestyksekästä "lisää" suorituskykyä. Ammattiurheilu todistaa tämän dopingskandaaleillaan, jotka eivät ainoastaan romahduta uria, vaan voivat johtaa jopa kuolemiin.

Suorituskyvyn hyödyntämiseksi on toisaalta vahvistettava lihaksia ja kestävyyttä säännöllisellä harjoittelulla ja terveellisellä ruokavaliolla, mutta myös hyväksyttävä, milloin rajat on saavutettu.

Luomuruoka tukee tätä prosessia. Se tarjoaa elintarvikkeita, jotka ovat kehittyneet ilman kemiallis-synteettisiä torjunta-aineita ja keinolannoitteita ja siten kasvaneet. Paluu luontoon ei ole nostalginen vivahde vaan tulevaisuuteen suuntautuva näkökulma kannattaviin kulttuurimaisemiin kaikkialla maailmassa. Maaperän omavaraisuutta edistetään luomuviljelijöiden älykkäällä viljelyllä. Tätä voidaan verrata kilpaurheilijaan, joka kohdistaa harjoittelunsa luontaisten kykyjensä mukaan. Vaikka luonnontieteet eivät ole vielä osoittaneet, että luonnonmukaisesta viljelystä peräisin olevan ruoan nauttiminen lisäisi fyysistä suorituskykyämme, niiden kokemukset, jotka ovat saavuttaneet oman huippusuorituksensa luonnonmukaisen ruoan avulla, lisääntyvät. He ammentavat energiansa ruokavaliosta, joka on ottanut ravintoaineensa luonnon ikuisista kiertokulkuista ja sisältää myös tietoa löytämättömästä suorituskyvystä.

Kirjoittaja: J: Brigitte Neumann

Impressum     Tietosuoja     Bilder:  www.pixabay.com