HOME 1    suomi    HOME 2


Jos koko maailma olisi kylä


Jos koko ihmiskunta pienennettäisiin 100 asukkaan kyläksi ja kiinnitettäisiin huomiota kaikkien olemassa olevien kansojen mittasuhteisiin, se muodostaisi tämän kylän näin:

60 aasialaista
14 afrikkalaista
11 eurooppalaista
14 amerikkalaista (pohjois- ja eteläamerikkalaiset)
1 valtameri

52 olisi naisia
48 olisi miehiä

70 ei-valkoista
30 valkoista

70 ei-kristittyjä
30 kristittyjä

89 Heteroseksuaalit
11 homoseksuaalit

80:llä ei olisi riittäviä elinoloja.

70 olisi lukutaidottomia.

50 olisi aliravittuja

1 kuolisi
2 syntyisi

1 saisi tietokoneen

1:llä olisi akateeminen tutkinto

Kun maailmaa tarkastellaan tästä näkökulmasta, kaikille tulee selväksi, että tarvitaan yhteenkuuluvuutta, ymmärrystä, hyväksyntää ja koulutusta.

Jos sinä heräsit tänä aamuna terveenä etkä sairaana, olet onnellisempi kuin 1 miljoona ihmistä, jotka eivät koe ensi viikkoa.

Jos et ole koskaan kokenut sodan taistelua, et ole koskaan tuntenut vankeuden yksinäisyyttä, kidutuksen tuskaa tai nälkää - silloin olet onnellisempi kuin 500 miljoonaa ihmistä maailmassa.

Jos voit mennä kirkkoon ilman pelkoa siitä, että sinua uhataan, pidätetään tai tapetaan, olet onnellisempi kuin 3 miljardia ihmistä maailmassa.

Jos jääkaapissasi on ruokaa, joku pukee sinut, sinulla on katto pääsi päällä ja sänky, jossa maata - olet rikkaampi kuin 75 prosenttia tämän maailman asukkaista.

Jos sinulla on tili pankissa, rahaa lompakossasi tai pikkurahaa pienessä laatikossa - kuulut 8 prosenttiin maailman varakkaista ihmisistä.

Sinä, joka luet tätä tekstiä, olet siunattu kahdesti - koska:

Ette kuulu niihin kahteen miljardiin ihmiseen, jotka eivät osaa lukea.

Sinulla on tietokone!

Impressum     Tietosuoja     Bilder:  www.pixabay.com