HOME 1    suomi    HOME 2


Pyöreän pöydän ääressä: yhdessä syöminen on hyvää ja maistuu hyvältä


Yhä useammat ihmiset syövät nopeasti. Pikaruokaketjut, pizza- ja kebab-kioskit, kaikenlaiset pikaruokapaikat kutsuvat sinua tyydyttämään pientä tai suurta nälkääsi siinä sivussa. Ravitsemuspsykologi jopa huomauttaa, että tällä ravinnolla voi saada kaikki elimistön tarvitsemat ravintoaineet. Jos syöt silloin, kun sinulla on nälkä, sinun ei tarvitse sopeutua mihinkään (perhe)rytmiin ja saat näin yksilöllistä vapautta.

Elämä on rytmi

Säännölliset ja tasapainoiset ateriat edistävät terveyttä ja hyvinvointia. Se puhuu sitä vastaan, että syödään vain halun ja mielialan mukaan. Yritysjohdon konsultit suosittelevat houkuttelevaa ruokalistaa ja houkuttelevaa ilmapiiriä yritysten ruokaloissa suorituskyvyn edistämiseksi. He neuvovat johtajia pitämään meditatiivisen tauon ennen aterioita, jotta he voivat ruokailla rauhassa.

Yhdessä eikä yksin
Yksin syöminen on kuitenkin harvoin hauskaa. Kun valmistamme ruokaa ja syömme sen yhdessä, tapahtuu muutakin kuin ravintoaineiden imeytymistä. Keskusteluja käydään, ja se luo tai ylläpitää ihmissuhteita. Kuten mikä tahansa hyvä ateria, se riippuu panoksesta. Toisen kunnioittaminen, avoimuus toiselle, jakaminen muiden kanssa - ja kaikki muut yhteisöä edistävät arvot vahvistavat jokaista yhteistä ruokakierrosta. Jokainen, joka on oppinut pelisäännöt jo ruokapöydässä, kantaa ne mukanaan yhteiskuntaan. Se on hyväksi kaikille.

Se on sanonut:


Kaikki oikea elämä on kohtaamista. Martin Buber

Joka ei nauti, tulee syömättömäksi. Konstantin Wecker

Syöminen on inhimillistä, sulattaminen on jumalallista. Mark Twain

Monet ihmiset ovat unohtaneet, miten syödään - he osaavat vain niellä.
Paul Bocuse

Kirjoittaja: Neumann

Impressum     Tietosuoja     Bilder:  www.pixabay.com