HOME 1    suomi    HOME 2


Hunaja: nuolaista, ihmetellä, parantua


Se kuljettaa kaksikymmentätuhatta lentolentoa, jotka mehiläinen tekee kerätäkseen litran makeaa nektaria. Siitä saadaan 150 g herkullista hunajaa, jonka luonto on tarkoittanut turvaamaan mehiläisyhdyskunnan toimeentulon.

Mutta me arvostamme myös tätä herkullista sokeria, joka on muutakin kuin "pelkkää sokeria" - aamiaiseksi. "Potkua" päivään antaa erityinen sekoitus niin sanottuja inverttisokereita ja harvinaisia oligosakkarideja, joilla on suuri makeutusteho. Lisäksi mukana on erilaisia entsyymejä ja aromeja sekä mini-seos mineraaleja ja vitamiineja. Urheiluponnistusten, kuten pyöräilyretkien tai vaellusten jälkeen lusikallinen hunajaa tuo käytetyt energiat takaisin.

Levitä hunajaa haavoihin
Luonnonhunaja, kuten yli neljä tuhatta vuotta vanhat egyptiläiset hieroglyfit paljastavat ja nykytiede vahvistaa, on samalla erinomainen laastari haavoihin. Mehiläiset lisäävät kerättyyn nektariin "luonnon cocktailin", joka estää pilaantumisen hunajakennoissa tapahtuvan sakeutumisprosessin aikana. Tämä jää lämmittämättömään hunajaan ja jopa parantaa, kun sitä käytetään pienempiin haavoihin.

Ahkeria mehiläisiä
On siis hyvin hoidettu, jos otat hunajapottaan mukaan kaikenlaisille reissuille "nuolemaan ja maalaamaan", kun mukana on lapsia. Heidän kanssaan voi ihastella matkalla pöriseviä mehiläisiä, jotka paitsi etsivät itselleen parhaat ravinnonlähteet, myös kertovat tanssillaan muille mehiläisille, mistä ne löytyvät.

Kirjoittaja: Brigitte Neumann

Impressum     Tietosuoja     Bilder:  www.pixabay.com