HOME 1    suomi    HOME 2


Kulta - kuorrutus hienon ruokailun kakun päälle


Jalometalli kulta koristaa nimellään paljon luonnon ja luonnollisen ruoan valikoimaa, joka vaikuttaa arvokkaasti aisteihin ja hyvinvointiin - olipa puhe sitten kultaisesta lokakuusta, kultaisesti hohtavasta viinistä ja kultaisesti kiiltävästä öljystä.

Kullan syöminen

Joidenkin juomien ja ruokien avulla joku voi syödä ja juoda jopa puhdasta kultaa. He ovat jo vuosisatojen ajan valmistaneet "Danziger Goldwasseria", korkeakestoista konjakkimausteseosta, johon on sekoitettu kimaltavia kultalehtihiutaleita. Viime aikoina Japanissa on tuotettu aidosta kullasta valmistettuja hienoja lisävarusteita, kuten pieniä tähtiä, sydämiä, kirsikankukkia, "tinseleitä", hiutaleita tai lehtikultaa syötäviin koristeisiin. Ne antavat jokaiselle juhlaillalliselle ylellisen ja arvokkaan ilmeen ja korostavat jälkiruokia tai suklaata.

Väriä aisteille

Kullalla ei ole mitään omaa makua, ei säilöntäainetta eikä ravitsemuksellista merkitystä. Ei myöskään ole olemassa elintarvikkeita, joissa olisi luonnollista kultapitoisuutta. Elintarvikelainsäädännön mukaan jalometalli on yksi väriaine ja piiloutuu E-numeron 175 taakse. Se pitää tavanomaisia hyvin pieniä kulutusmääriä terveydelle vaarattomina.

Kullatut kulinaariset herkut

Juuri kullan voima auringon lämmön symbolina ja luottamuksen värinä sekä tieto jalometallin pääarvosta ovat syynä siihen, että jalot ruoat kruunataan erityistilaisuuksissa syötävällä kultapisteellä.


Kirjoittaja: J: Brigitte Neumann

Impressum     Tietosuoja     Bilder:  www.pixabay.com