HOME 1    suomi    HOME 2


Kuntoiset lapset eivät putoa taivaalta


"Lasten lihavuuden torjunta ja terveellisen ruokavalion edistäminen ovat minulle tärkeimmät ravitsemukselliset haasteet", totesi kuluttaja-asioista vastaava ministeri Renate Künast 8. heinäkuuta Berliinissä järjestetyn lasten ravitsemusta käsittelevän kongressin osanottajien edessä.

Tähänastinen saldo on varsin raitistuttava. Lähes kolmenkymmenen vuoden ajan ylipainoisten lasten määrä on kasvanut. Kaikki aiemmat toimenpiteet eivät ole voineet muuttaa tätä. Syiden tutkiminen on työlästä, selkeät tekijät konkreettisia. Pääsyyksi mainitaan muuttuneet ruokailutottumukset ja lisääntyvä liikunnan puute. Lihavammat lapset eivät kuitenkaan syö enemmän suklaata ja makeisia kuin hoikemmat lapset.

En usko, että se johtuu vain ruoasta. Monet asiantuntijat vaativat jotain sellaista kuin kaloripitoinen erityisruokavalio lapsille, jossa on vähärasvaisia suklaapatukoita - ja koulua, joka opettaa lapsille, mitä syödä. Voidaanko näin ratkaista ongelma, joka liittyy sosiaaliseen kehitykseen, joka antaa lapsille yhä vähemmän mahdollisuuksia löytää aistit terveelliseen ravitsemukseen ja liikunnan hauskuuteen?

Kirjoittaja: Brigitte Neumann

Impressum     Tietosuoja     Bilder:  www.pixabay.com