HOME 1    magyar    HOME 2


Boszorkánykonyha - a friss fűszernövények ereje


Friss metélőhagyma zsemlekenyér és az első petrezselyemcsúcsok a levesben: csemege mindazoknak, akik most a diétájukkal is a tavasz fényéhez nyúlnak.

Az emberiség már Hildegard von Bingen, a középkor nagy misztikusa előtt is régóta ismerte a gyógynövények erejét. Az asszonyok ősidők óta sokféle fajtát gyűjtöttek az erdők szélén és a kopár hegyoldalakon. Gyakran kezelték a betegeket - és a kora újkorban (Kr. u. 1560-tól Kr. u. 1650-ig) gyakran máglyán égették el őket boszorkányokként.

Tudása nem boszorkányság volt, hanem hagyomány és tapasztalat, megnézte és megtanulta, mit kínál a természet a gyógyító, élénkítő és védekezően erősítő gyógynövényekben.

A modern elemzések már régen felfedezték, hogy a petrezselyem, a metélőhagyma és sok más friss gyógynövény gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és illóolajokban, mint ízekben és illatokban. Sok gyógynövénynek meglehetősen kopár, sok fényt és napot adó talajra van szüksége ahhoz, hogy gazdag összetevőket képezzen.

A gyógynövényes asszonyok ismerték a legjobb gyűjtési időpontokat és helyeket. Tevékenységüket a természet körforgásába integrálták. Ez a tudás még mindig él. Most van itt az ideje a friss metélőhagymás kenyérnek - fűszeres, az élő természet egy darabja.

Nyomok

Friss gyógynövényeket a kora reggeli órákban szedjünk.

Az organikusan termesztett fűszernövényeknek magasabb az illóolaj-tartalmuk.

A keserű gyógynövények támogatják az emésztést

Fűszerezze a sonkás kenyeret vad fokhagymapasztával

Szerző: Brigitte Neumann

Impresszum     Adatvédelmi dátum     Fotók: www.pixabay.com