HOME 1    magyar    HOME 2


A gyerekek szeretik a csokoládét


A halloweeni expedíciókból vagy a gyerekek születésnapjáról, a nagyszülők vagy rokonoktól kapott csokoládé azonban gyakran kiváltja a szülők rosszallását. A csokoládé édes, zsíros és kalóriadús. "Miért nem találja fel az élelmiszeripar az alacsony zsírtartalmú csokoládészeletet?" - kérdezte egy politikus a berlini gyermektáplálkozási kongresszuson.

Rossz nyomon járunk
Az Egyesült Államokban a zsírpótlók következményei már az édességekben is megmutatkoznak: Minél többet fogyasztanak belőle, annál magasabb a túlsúlyos emberek száma. Most ez az összefüggés véletlenszerű lehet. A diéták azonban azt mutatták, hogy hiába a kalóriamegtakarítás a zsírpótlókkal, amelyek csak feleannyi kalóriát tartalmaznak, mint a zsír, a remélt fogyás elmaradt. az emberi szervezet inkább hagyja magát összezavarni, mint "jó irányba terelni".

Élvezze mértékkel
Nem csak a csokoládé az, ami egyre több gyermeket hízlal és kövérebbé tesz. Kieli vizsgálatok szerint a vékony gyerekek ugyanannyit esznek, mint a túlsúlyos gyerekek. Továbbá, ahol a gyerekek megehetnek egy tábla csokoládét, ott sem kell az egész táblát megenniük. A csokoládé és az édességek mértékletes kezelésére irányuló stratégiák és a felnőttek példamutató szerepe hosszú távon jobb alternatíva, mint az alacsony kalóriatartalmú csokoládészeletek kifejlesztése.

A szerző: Brigitte Neumann

Impresszum     Adatvédelmi dátum     Fotók: www.pixabay.com